top of page

Winter wonderland

Ijzige tempraturen, onvoorstelbare windstoten, prachtige uitgestrekte landschappen, onvoorspelbaar weer en slechts 2 personen per km2. Een reeks factoren die ervoor zorgen dat IJsland een paradijs voor fotografen is. Daarom moest ik niet lang nadenken toen ik door Ramon Stijnen ben gevraagd om een trip door dit prachtige land te gaan maken.

Een aantal weken later was het dan zover. 2 fotografen, 2 slaapzakken, 1 tent en tassen vol cameraspul.

Op jacht naar het noorderlicht; Van Reykjavic tot de prachtige bergen van Vestahorn in Höfn. Van de glestjers van Skaftefall tot het bizarre landschap van Snaefellsnes. Stoppen wanneer het licht perfect is en pas doorreizen als we de shots hebben, die we willen hebben.

Een trip waar we de meeste bizarre weersomstandigheden hebben gehad,kou hebben geleden en boven alles; een trip waar we weer herinnert zijn geworden aan de pracht, maar vooral ook de wilde kracht van onze natuur.

In een tent geslapen bij -16, gedoken in ijswater tussen 2 continentale platen, een vulkaan en een gletsjer beklommen, gestaard naar het noorderlicht, pijnlijk gewandeld bij 130 km/h wind in een sneeuwlandschap. Op sommige momenten vraag je jezelf af waar je nou precies mee bezig bent; tot je de foto’s weer ziet en glimlacht. Reizen is een van de weinige dingen in het leven wat je geld kost en je toch rijker maakt.


bottom of page